DIPLOMIN SUORITUSOHJEET
OPPILAILLE

Olet kiinnostunut suorittamaan lukudiplomin - mahtavaa! Lukudiplomin suorittaminen tapahtuu näin:

Kerro opettajalle, että haluat suorittaa lukudiplomin. Voitte yhdessä sopia alatko suorittaa Lukuriemua, Lukuhurmaa vai Lukutaikaa.

Saat oman luokka-asteesi kirjalistan opettajalta tai voit katsoa tai tulostaa sen näiltä sivuilta. Halutessasi voit suorittaa alempien luokka-asteidenkin diplomeja, mutta ylempiin et vielä pääse käsiksi.

Kirjalistan kirjat löytyvät kirjastosta. Apua etsimiseen voit pyytää vanhemmiltasi tai kirjaston henkilökunnalta. Jos haluamasi kirja on lainassa, voit varata sen maksutta. Myös omassa kirjahyllyssäsi saattaa olla joitain lukudiplomin kirjoja.

LUKURIEMU-diplomia varten luetaan yksi kirja jokaiselta listalta eli yhteensä 6 kirjaa. Vaihtoehtoja listoilla on paljon! Yhden kirjoista voit myös kuunnella äänikirjana, jos sellainen on olemassa.
LUKUHURMA-diplomia varten luetaan kaksi kirjaa jokaiselta listalta eli yhteensä 12 kirjaa. Kaksi kirjoista voit myös kuunnella äänikirjoina.
LUKUTAIKA-diplomia varten luetaan neljä kirjaa jokaiselta listalta eli yhteensä 24 kirjaa. Neljä kirjoista voit myös kuunnella äänikirjoina.

Aina kirjan luettuasi opettaja antaa sinulle siitä tehtävän. Kun olet lukenut diplomiisi kuuluvan määrän kirjoja ja tehnyt tehtävät, opettaja myöntää sinulle diplomin!