DIPLOMIN SUORITUSOHJEET
ESIKOULULAISILLE JA VIISIVUOTIAILLE

Tervetuloa suorittamaan mäntyharjulaista Lukuriemu-lukudiplomia! Lukuriemu-diplomin saat tutustuttuasi kuuteen erilaiseen, etukäteen sovittuun kirjaan.

Lukuriemu-diplomin suorittaminen tapahtuu esikoulu- tai hoitopäiväsi aikana, yhdessä lastentarhanopettajasi tai muun aikuisen ja hoitokavereidesi kanssa. Sinun ei tarvitse osata lukea, sillä kirjat lukee aikuinen. Kun olet kuullut luettavan kirjan kokonaan, ja kenties nähnyt kuviakin, aikuinen antaa sinulle kirjaan liittyvän pienen tehtävän.

Lukudiplomin kirjat on etukäteen sovittu kirjaston ja päiväkodin ja esiopetuksen kesken. Tällä nettisivulla on nähtävissä kuusi erilaista listaa, joilta valitaan yhteensä kuusi kirjaa luettavaksi. Listat ovat nimeltään Runot, Kuvakirjat ja sarjakuvat, Sadut, Klassikot, Seikkailua ja jännitystä sekä Tarinoita ja tietoa elävästä elämästä. Kun olet kuullut kuusi kirjaa ja tehnyt niihin kuuluvat tehtävät, sinulle myönnetään diplomi!

Lukudiplomeja voi suorittaa myös koulussa - saatatpa kerätä diplomin vaikka joka vuosi! Koululaiset lukevat diplomikirjansa kotona ja tekevät kirjoihin kuuluvat tehtävät koulussa. Sinäkin voit halutessasi kokeilla tätä vanhempien avustuksella: esikoululaisten ja viisivuotiaiden Lukuriemu-diplomiin voi saada Plus-suorituksen lukemalla vanhempien kanssa kolme kirjaa kotona!

Lukuriemu Plus-diplomissa esikoulu- tai hoitopäivän aikana suoritettujen kuuden kirjan lisäksi tutustut vanhempiesi kanssa kotona kolmeen erilaiseen kirjaan ja teet niistä tehtävät joko kotona tai esikoulu- tai hoitopäivän aikana. Kirjat valitaan kolmelta erilaiselta listalta: Kuvakirjat, Sadut ja Tietokirjat. Sinulla saattaa olla joku kirjoista omassa kirjahyllyssäsi. Kaikki kirjat löytyvät myös kirjastosta.

Mukavia hetkiä kirjojen parissa niin esikoulussa, päivähoidossa kuin kotonakin!