DIPLOMIN SUORITUSOHJEET
ESIKOULULAISILLE JA VIISIVUOTIAILLE

Tervetuloa suorittamaan mäntyharjulaista Lukuriemu-lukudiplomia! Lukuriemu-diplomin saat tutustuttuasi kuuteen erilaiseen, etukäteen sovittuun kirjaan.

Lukuriemu-diplomin suorittaminen tapahtuu esikoulu- tai hoitopäiväsi aikana, yhdessä lastentarhanopettajasi tai muun aikuisen ja hoitokavereidesi kanssa. Sinun ei tarvitse osata lukea, sillä kirjat lukee aikuinen. Kun olet kuullut luettavan kirjan kokonaan, ja kenties nähnyt kuviakin, aikuinen antaa sinulle kirjaan liittyvän pienen tehtävän.

Lukudiplomin kirjat on etukäteen sovittu kirjaston ja päiväkodin ja esiopetuksen kesken. Kirjalistat-sivulla on nähtävissä kuusi erilaista listaa, joilta valitaan yhteensä kuusi kirjaa luettavaksi. Listat ovat nimeltään Runot, Kuvakirjat ja sarjakuvat, Sadut, Arkielämää, Seikkailua ja jännitystä sekä Tietokirjat. Kun olet kuullut kuusi kirjaa ja tehnyt niihin kuuluvat tehtävät, sinulle myönnetään diplomi!

Koti-lukuriemudiplomin suoritat kotona lukemalla kuusi erilaista kirjaa vanhemman kanssa. Kun olette lukeneet kirjan, merkitsette sen suorituslomakkeelle. Täytetty suorituslomake palautetaan kirjastoon ja saatte kotiin diplomin. Kotona luettavat kirjat valitaan kolmelta listalta:

  • kuvakirjat
  • iltasadut
  • tietokirjat
Kirjalistat löydät Kirjalistat-sivulta.
Sinulla saattaa olla joku kirjoista omassa hyllyssäsi. Kaikki kirjat saat myös lainaan kirjastosta.

Mukavia hetkiä kirjojen parissa niin esikoulussa, päivähoidossa kuin kotonakin!