ESIKOULULAISTEN
JA VIISIVUOTIAIDEN KIRJALISTAT

TIETOA KIRJALISTOISTA 1/2

Hoitopäivän tai esikoulupäivän aikana lukudiplomiin suoritettavista kirjoista on kuusi erilaista listaa. Kotona luettavaan Kotilukuriemu -diplomiin luettavat kirjat valitaan kolmelta listalta:

  • kuvakirjat
  • iltasadut
  • tietokirjat
Diplomin kirjalistat löydät tältä verkkosivulta ja Mäntyharjun kirjastosta.

RUNO voi olla riimiralli tai kertomus, iloinen tai surullinen, lyhyt tai pitkä. Runojen kieli on erilaista kuin tarinoiden. Ennen vanhaan kertomusten muuttaminen runomuotoon helpotti niiden muistamista. Joskus runoja kirjoitetaan vain hauskojen riimien ja kielellä leikkimisen vuoksi, välillä vahvojen tunteiden esittämiseksi. Runot ovat parhaimmillaan ääneen luettuina, mutta niistä voi myös nauttia hiljaa itsekseen luettuina. Ehkä innostut itsekin runoilemaan?

KUVA- JA SARJAKUVAKIRJOISSA on sekä kuvia että tekstiä. Molemmat ovat tärkeitä. Kuvista voit löytää sellaisia asioita, jotka tekstistä eivät käy ilmi - ne voivat kertoa osittain eri tarinaa tai täydentää toisiaan! Kuvitustyylejä ja -tekniikoita on monenlaisia ja sarjakuvissa myös kuvakulmilla ja ruuduilla on oma merkityksensä tarinan kannalta.

Jatkuu >>>