TIETOA KIRJALISTOISTA 2/2

SATUKIRJOJA luetaan kolmessa ensimmäisessä diplomissa, FANTASIAKIRJOJA kolmessa viimeisessä. Satu ja fantasia ovat toisilleen läheisiä, sillä kummassakin on kyse keksityistä maailmoista, mielikuvitushahmoista tai todellisuudessa mahdottomista tilanteista - ne vievät hurjiin mielikuvitusseikkailuihin. Alun perin aikuiset kertoivat toisilleen satuja nuotioilla ja hämärissä tuvissa. Eri maiden saduissa tapahtuu usein samankaltaisia asioita ja satuihin saattaa myös kätkeytyä jokin opetus. Fantasiamaailmoissa on magiikkaa, mystiikkaa ja mitä mielikuvituksellisimpia olioita ja tapahtumia.

ARKIELÄMÄÄ -listalla on kirjoja, jotka kertovat muun muassa kavereista, koulusta, harrastuksista ja eläimistä. Mukaan mahtuu myös suuria tunteita ja huumoria.

SEIKKAILU- JA JÄNNITYSKIRJAT vievät sinut nimensä mukaisesti kotipihalta viidakkoon, hurjilta meriltä kuiville aavikoille, tilanteesta ja tapahtumasta toiseen. Näissä kirjoissa juoni imaisee mukaansa! Seikkailu- ja jännityskirjoista löytyy esimerkiksi salapoliisi- ja kauhukirjoja, tieteisseikkailuja (science fiction) ja historiallisia seikkailuja.

TIETOKIRJAT -listalla on lasten ja nuorten tietokirjoja monenlaisista aiheista.

<< Takaisin Kirjalistat 1/1 -sivulle