TIETOA KIRJALISTOISTA 2/2

SATUKIRJOJA luetaan kolmessa ensimmäisessä diplomissa, FANTASIAKIRJOJA kolmessa viimeisessä. Satu ja fantasia ovat toisilleen läheisiä, sillä kummassakin on kyse keksityistä maailmoista, mielikuvitushahmoista tai todellisuudessa mahdottomista tilanteista - ne vievät hurjiin mielikuvitusseikkailuihin. Alun perin aikuiset kertoivat toisilleen satuja nuotioilla ja hämärissä tuvissa. Eri maiden saduissa tapahtuu usein samankaltaisia asioita ja satuihin saattaa myös kätkeytyä jokin opetus. Fantasiamaailmoissa on magiikkaa, mystiikkaa ja mitä mielikuvituksellisimpia olioita ja tapahtumia.

KLASSIKKOKIRJOISTA löydät kirjoja, joita vanhempasikin ovat saattaneet lapsina lukea. Nämä kirjat ovat iki-ihania, niissä on taikaa joka kestää aikaa. Tätä klassikko tarkoittaakin: teosta, joka on hyvä vielä vuosien ja vuosikymmenien päästä. Klassikon asemaan ei ihan helpolla nousta.

SEIKKAILU- JA JÄNNITYSKIRJAT vievät sinut nimensä mukaisesti kotipihalta viidakkoon, hurjilta meriltä kuiville aavikoille, tilanteesta ja tapahtumasta toiseen. Näissä kirjoissa juoni imaisee mukaansa! Seikkailu- ja jännityskirjoista löytyy esimerkiksi salapoliisi- ja kauhukirjoja, tieteisseikkailuja (science fiction) ja historiallisia seikkailuja.

TARINOITA JA TIETOA ELÄVÄSTÄ ELÄMÄSTÄ on kokonaisuus, joka kertoo nimensä mukaisesti arkisemmista asioista. Mukaan mahtuu tietokirjoja ja tarinoita eri aiheista: koulusta, urheilusta, eläimistä... Voit kokeilla viihdytkö enemmän tutkimassa tietokirjoja vai uppoudutko tarinoihin, joissa on ihastusta ja vihastusta, leikkiä ja vakavia asioita, naurua ja itkua, siis toisin sanoen elämää.

<< Takaisin Kirjalistat 1/1 -sivulle